Selecteer provincie

Rijschool Auto- Motor- Bus- en Vrachtautorijsch Relker

Details

Adres
Stationsstraat 37
7475AL Markelo
Overijssel
Telefoonnummer
e-mail
-
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld

Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving


mobiele telefoon, Geert : 06-20905338

Wat wij doen:
Wie zijn wij

Een stukje geschiedenis
Verkeersschool Relker is in 1956, 50 jaar geleden, opgericht door Gerrit Relker sr. in zijn toenmalige woonplaats Eibergen. In beginsel werden er alleen autorijlessen (rijbewijs B) gegeven. In 1961 is hij begonnen met het geven van rijlessen in Markelo, de geboorteplaats van zijn vrouw. Een jaar later werd de gehele rijschool naar Markelo verplaatst. Jan-Willem Relker, zoon van Gerrit Relker, nam in 1969 intrek in de zaak waarbij hij zijn vader assisteerde bij het instrueren van de leerlingen. Zijn moeder nam de administratie voor haar rekening. Omdat men het E rijbewijs als gevolg van de veranderende wetgeving niet meer "automatisch" bij het B rijbewijs kon krijgen ontstond er een grote vraag naar het aanhanger rijbewijs. Zodoende werd er in 1987 een aanhanger aangeschaft voor het rijbewijs E bij B.
En tegenwoordig?

Vandaag de dag kan het familiebedrijf Relker & zonen een totaalpakket aanbieden van alle rijbewijzen (A/B/C/D/E) opleiding tot taxichauffeur en bromfietscertificaat. Ook kunt u bij ons terecht voor de verschillende CCV-diploma's voor een opleiding tot beroepschauffeur voor zowel goederenvervoer als personenvervoer. Dit mede dankzij de inbreng van Geert en Wilco, zonen van Jan-Willem, die inmiddels intrek in de zaak hebben genomen. Ook Haje Relker, een broer van Jan-Willem, Johan

Motor
Sinds 1996 zijn er een aantal grote veranderingen geweest in het motorexamen. Allereerst is er naast het praktijkexamen ook een theorie-examen vereist, en is er een verdeling gemaakt in het vermogen van de motoren. Tevens zijn er vanaf 30 september 2003 tijdens het examen kledingeisen gesteld. Per 1 april 2004 gelden de nieuwe wijzigingen, waarbij het motorexamen in 2 delen afgenomen wordt:
•Het examen voertuigbeheersing.
•Het examen verkeersdeelneming

Deze tweedeling komt doordat er aan het examen meer extra verrichtingen toegevoegd zijn. Waren dit er voorheen vier, tegenwoordig beslaat het examen zeven bijzondere verrichtingen. Men moet eerst voor het examen voertuigbeheersing (met de bijzondere verrichtingen) slagen, voordat men op kan gaan voor het examen verkeersdeelneming. Wel moet je voordat je het examen verkeersdeelneming gaat doen een theorie certificaat bezitten.

Elke dinsdag en woensdag van 19:00 tot 21:00uur verzorgen wij de theorie lessen.
Merk lesauto:
Peugeot